Генпрокуратура просить Францію видати затриманого корупціонера Малиновського

Генпрокуратура просить Францію видати затриманого корупціонера Малиновського

«Воскреслий» українець використав завідомо підроблене свідоцтво про власну смерть

Генпрокуратура підготувала матеріли для екстрадиції громадянина України Дмитра Малиновського, якого затримали у Франції за шахрайство.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

«Прокуратура підготувала матеріли для екстрадиції громадянина України Дмитра Малиновського, затриманого у Франції за шахрайство», - йдеться у повідомленні.

Сарган зазначила, що «воскреслий» громадянин використав завідомо підроблене свідоцтво про власну смерть та наразі використовує підроблений паспорт іншої країни.

«За результатами досудового слідства вказаній особі заочно повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою)», - написала вона.

Натомість прокуратура міста Києва повідомила у Facebook, що Генеральною прокуратурою України скеровано запит до компетентних органів Французької Республіки щодо видачі 36-річного громадянина України, затриманого на території цієї країни, з метою притягнення його до кримінальної відповідальності.

«Досудовим розслідуванням, яке проводить столична прокуратура, встановлено, що вказаний чоловік у березні-квітні 2015 року під виглядом укладання контракту на поставку мінеральних добрив виробництва ПАТ «Одеський припортовий завод» заволодів грошовими коштами приватної компанії у сумі понад 12 млн. євро, які були перераховані у якості передплати за товар», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у подальшому зазначені грошові кошти буди переведені зловмисником на рахунки підконтрольних йому підприємств, зареєстрованих в офшорних зонах.

Крім того, встановлено, що вказана особа використала завідомо підроблене свідоцтво про власну смерть та наразі використовує підроблений паспорт іншої країни.

Наголошується, що 1 серпня 2018 року слідчим підрозділом прокуратури міста Києва його було оголошено у міжнародний розшук. 5 жовтня 2018 року зазначена особа була затримана правоохоронними органами Французької Республіки.

 Як відомо, Європол 16 жовтня повідомив про затримання в Бургундії громадянина України, якого на батьківщині підозрюють у масштабній корупції.

При цьому ім'я затриманого не розкривається.

За інформацією Європолу, європейські правоохоронці підозрюють затриманого у міжнародному шахрайстві та відмиванні грошей.

Повідомляється, що підозрюваного затримали разом з трьома спільниками.

Українцем, якого затримали у Франції, є Дмитро Малиновський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: