У Франції затримали українця, якого підозрюють у масштабній корупції

У Франції затримали українця, якого підозрюють у масштабній корупції

Ще в січні Франція розпочала розслідування підозрілих операцій щодо купівлі замку за 3 мільйони євро люксембурзькою компанією, основним власником якої є громадянин України

Французькі жандарми затримали в Бургундії громадянина України, якого на батьківщині підозрюють у масштабній корупції.

Про це 16 жовтня повідомляється на сайті Європолу.

«5 жовтня французька жандармерія за активної підтримки Європолу заарештувала в Бургундії, поблизу Діжона, високопоставленого втікача з України, який розкішно мешкав у Франції», - йдеться в повідомленні.

При цьому ім'я затриманого не розкривається.

За інформацією Європолу, європейські правоохоронці підозрюють затриманого у міжнародному шахрайстві та відмиванні грошей.

Згідно з повідомленням, ще в січні Франція розпочала розслідування підозрілих операцій щодо купівлі замку за 3 мільйони євро люксембурзькою компанією, основним власником якої є громадянин України.

«Завдяки ефективній співпраці з представниками української та люксембурзької влади стало відомо, що головного підозрюваного розшукували в Україні за корупцію. Однак йому вдалося уникнути покарання, підробивши свідоцтво про смерть», - заявили у відомстві.

Однак, за даними Європолу, пізніше було встановлено, що підозрюваний живий і веде розкішне життя у Франції.

«Справа про шахрайство в окремій країні виросла до відмивання доходів від корупції у міжнародних масштабах», - зазначили у відомстві.

Повідомляється, що підозрюваного затримали разом з трьома спільниками.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: