На Донеччині зловмисники викрали майже кілометр залізничних рейок

На Донеччині зловмисники викрали майже кілометр залізничних рейок
Пошкоджені рейки

«Бригада» злодіїв вирізала рейки на замовлення, використовуючи при цьому комунальну спецтехніку

У прифронтовому Ясинуватському районі, на перегоні Очеретине-Новобахмутівка Донецької області, четверо зловмисників викрали майже кілометр рейок та понад 10 тисяч деталей кріплення залізничного полотна.

Про це 1 жовтня повідомила прес-служба поліції Донецької області.

Як зазначається, «бригада» злодіїв вирізала рейки на замовлення, використовуючи при цьому комунальну спецтехніку. Організатор злочину, який займався збутом викраденого, встановлений.

«Затриманими виявилися жителі Очеретиного, Костянтинівки та Запорізької області віком 33-43 років. Один з них 6 років перебуває в розшуку за даними відділення Нацполіції в Запорізькій області за ухилення від сплати аліментів. Трактором керував працівник комунального підприємства, використовуючи робочий транспорт для скоєння злочину», - йдеться у повідомленні.

1_22

За один раз підозрювані розібрали понад 300 м полотна. У зловмисників вилучено 28 фрагментів залізничних колій, кожен довжиною 12 метрів, а також обладнання для демонтажу: газовий різак та спеціальний ключ.

Крім того, правоохоронці встановили, що бригаду найняв житель Костянтинівки, який у подальшому збував викрадені металовироби. Вживаються заходи щодо його затримання. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Досудове розслідування триває. Розмір завданих «Укрзалізниці» збитків встановлюється.

До слова, 26 вересня вранці у годину пік трамваї на швидкісній лінії зупинилися в напрямку центру Києва через один рухомий склад, який зійшов з рейок на повороті до Вокзальної площі в районі ТРЦ «Україна». У понеділок, 24 вересня,  теж стався колапс через трамвай, який зійшов з рейок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: