Поліція затримала на Миколаївщині банду наркодилерів

Поліція затримала на Миколаївщині банду наркодилерів

Вартість вилучених наркотиків становить приблизно мільйон гривень

В рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці одночасно провели 12 санкціонованих обшуків

У Миколаївській області правоохоронці затримали трьох осіб, які займалися безконтактним збутом наркотиків по всій території України.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївській області.

Досудовим слідством встановлено, що організатором групи був 27-річний житель міста Жашків Черкаської області. Підключивши до «справи» 24-річного жителя Черкас, який виконував завдання оператора, і 19-річного жителя Луганської області в ролі «закладчика», чоловік координував і ретельно контролював роботу виконавців.

Зібравши достатню кількість доказів діяльності зазначених осіб, правоохоронці провели масштабну спецоперацію по затриманню всіх членів групи.

В рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці одночасно провели 12 санкціонованих обшуків, в тому числі за місцем тимчасового проживання фігурантів у Київській та Черкаській областях. Останні, намагаючись убезпечити себе від викриття, постійно змінювали одну знімну квартиру на іншу по території всієї країни, і були затримані місцевими правоохоронцями в Миколаївській області.

За результатами оперативно-слідчих дій вилучено 20 закладок ацетильованого опію та димедролу, розфасовані в гумові контрацептиви по 15-20 мл кожна, 121 закладка кристалічного метадону, близько 300 таблеток димедролу і 100 мл концентрату макової соломи, велика кількість SIM і банківських карток, чорнові записи , мобільні телефони, комп'ютерну техніку та грошові кошти.

За цінами чорного ринку вартість вилучених наркотиків становить приблизно мільйон гривень.

Зараз за даним фактом триває досудове розслідування. Встановлюються всі обставини і інші особи, причетні до функціонування наркобізнесу.

Слідчі вже повідомили затриманим про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та за ст. 321 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин).

Санкції зазначених статей передбачають покарання до 10 років ув'язнення.

Нагадаємо, у середині грудня під Києвом ліквідовано нарколабораторію та вилучено зброю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: