СБУ розслідує понад 15 тис. злочинів проти нацбезпеки України

СБУ розслідує понад 15 тис. злочинів проти нацбезпеки України

СБУ попередила десятки терактів з початку російської агресії

З початку російської агресії слідчі Служби безпеки України розслідують понад 15 тисяч кримінальних проваджень щодо злочинів, скоєних проти основ національної безпеки і оборони країни, посягання на її територіальну цілісність і недоторканність та тероризм. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«На жаль, на четвертий рік гібридної війни окремі представники політикуму та експертного середовища в «темну», а деякі свідомо, підігрують кремлівській пропаганді. Вони, зокрема, звинувачують правоохоронців у неспроможності попередити гучні злочини, організовані за попередньою інформацією спецслужбами РФ. При цьому свідомо забувають про кількість попереджених СБУ терактів та врятованих життів, акцентуючи увагу суспільства на трагічних випадках, яким не може запобігти жодна спецслужба у світі», - зазначають у СБУ.

У Службі безпеки наводять статистику, яка свідчить про те, що СБУ «щодня та ефективно виконує завдання із захисту національних інтересів України та життя громадян»: «Сотні злочинців отримали реальні терміни ув’язнення, зокрема за державну зраду, шпигунство вчинення терористичних актів та диверсій. Тисячі обвинувальних актів направлені Службою на розгляд судів, ці злодії вже не загрожуватимуть мирним громадянам. За більшістю цих розкритих справ стоять врятовані життя українців, які й не повинні бачити роботу професійної спецслужби».

У СБУ підкреслюють, що працюють не заради піару, а для забезпечення миру та спокою в Україні.

Як повідомлялося, після анексії Росією Криму на материкову частину України переїхало лише 217 з 1619 співробітників Служби безпеки України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: