Справа Мартиненка: адвокат каже, що НАБУ і САП хочуть на роки затягнути суд

Справа Мартиненка: адвокат каже, що НАБУ і САП хочуть на роки затягнути суд
Микола Мартиненко та інші учасники цієї справи хочуть одного – об'єктивного розгляду справи без затягування, - наголошує адвокат

Адвокат Мартиненка стверджує, що близькі до НАБУ прокурори САП гальмують цю справу в Шеченківському райсуді Києва

НАБУ і САП намагаються на роки затягнути розгляд в суді так званої «справи Мартиненка» та позбавити Миколу Мартиненка права на справедливе правосуддя. Про це заявив адвокат Петро Бойко, повідомляє прес-служба екс-депутата.

За словами адвоката, є чітка тенденція: близькі до НАБУ прокурори САП різними способами гальмують цю справу в Шеченківському райсуді Києва.

«Складається враження, що в одному алгоритмі з ними діють і судді. З такими темпами розгляд справи займе два роки», - сказав Бойко.

Захисник Мартиненка навів приклади того, як штучно затягується розгляд справи.

«САП умисне дублює однакові матеріали з різних томів справи. Наприклад, прокурори САП зачитують матеріали від швейцарської прокуратури із відомої флешки. А потім дублюють те ж саме як ще один свій доказ, але з посиланням на незаконно вилучене в адвоката Ігоря Керезя. Хоча це було грубим порушенням адвокатської таємниці з боку НАБУ. А матеріали адвокат офіційно отримав від швейцарської прокуратури, там навіть стоїть їхній штамп», - наголосив Петро Бойко.

«Або коли прокурори САП подають матеріали іноземною мовою без перекладу чи неправильно оформлені – це природно викликає апеляції з боку захисту. Чи коли прокурори приходять на судові засідання неготовими і з неналежними документами, а суд дозволяє їм відкласти виправлення на наступні засідання», - вказав захисник.

Адвокат наголосив, що Шевченівський суд практично всі процесуальні рішення ухвалює на користь САП – навіть там, де порушення закону очевидні.

«Суд не задовольнив жодного клопотання захисту щодо незаконності доказів. В той час, як НАБУ руками кишенькових «активістів» тисне на суддів та громадську думку», - зауважив Бойко.

Адвокат наголошує, що Микола Мартиненко та інші учасники цієї справи хочуть одного – об'єктивного розгляду справи без затягування. «Те, що відбувається зараз – порушення ст.6 Європейської Конвенції щодо прав і свобод громадян. А саме – права на доступ до справедливого правосуддя в розумний строк», - наголосив Бойко.

«Чому ж НАБУ і САП тягнуть час, попри тривалий піар на «справі Мартиненка»? Тому, що тут немає збитків і немає складу злочину, навпаки – держава отримала прибуток. Розпіарені матеріали зі «швейцарської флешки» теж нічого не доводять. У Швейцарії за п’ять років ця справа так і не була передана до суду - знову таки, через відсутність доказів. Але НАБУ і близькі «активісти» влаштували цілу істерику навколо цієї флешки. До речі, стратегія захисту будується на повному врахуванні всіх матеріалів. Ми готові документально спростувати всі фейки», - відзначив адвокат Петро Бойко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: