Адвокат Мартиненка розказав про «єдиний доказ» у справі екс-депутата

Адвокат Мартиненка розказав про «єдиний доказ» у справі екс-депутата
«НАБУ через відсутність доказів у «справі Мартиненка» намагається впливати на суд PR-засобами» - наголосив адвокат

«НАБУ вчергове «зливає» матеріали справи близьким журналістам, аби намалювати псевдосенсацію», - переконує адвокат.

Інформація про нібито сприяння Мін'юсту в рецензуванні експертиз у «справі Мартиненка» не відповідає дійсності і є технологією НАБУ для дискредитації аргументів захисту. Про це заявив адвокат Петро Бойко, повідомляє прес-служба екс-депутата Миколи Мартиненка.

«НАБУ через відсутність доказів у «справі Мартиненка» намагається впливати на суд PR-засобами. Останній приклад – «вкид» близьких до НАБУ ЗМІ про нібито сприяння Мін'юсту в рецензуванні експертиз у «справі Мартиненка». Це дезінформація, що офіційно спростувало Міністерство юстиції. Рецензії на експертизи – передбачений законодавством інструмент, що існує багато років і який законно використав захист. Як адвокат я звертався до рецензування ще 15 років тому (ця рецензія в мене досі зберігається). Павло Петренко тоді точно не був міністром юстиції» - наголосив Бойко.

За його словами, близькі до НАБУ «антикорупціонери» визнають, що за відсутності збитків у цій справі немає складу злочину і вона розвалюється. «Експертиза НАБУ «підігнана» під неіснуючі збитки, і незалежні експертизи це яскраво демонструють. Адже насправді все навпаки - у «Енергоатому» були багатомільйонні прибутки. Тому НАБУ вчергове «зливає» матеріали справи близьким журналістам, аби намалювати псевдосенсацію», - сказав адвокат.

«Микола Мартиненко добровільно відмовився від депутатського імунітету і весь час наполягав на відкритому суді. Судові засідання показують всю провальність доказової бази НАБУ. Тому прокурор САП Симків в інтересах НАБУ приховував від суду цілі томи справи, де були докази на користь Мартиненка. Причому, ці докази зібрало саме НАБУ. Спочатку - протокол наради «Шкоди» з «Енергоатомом», де зафіксована стандартна європейська ціна. Потім сотні аркушів з так званої «швейцарської флешки», - відзначив Петро Бойко.

Він підкреслив, що приписування Мартиненку власності панамської компанії «Брадкрест» є добре розкрученим фейком.

«За версією НАБУ (на підставі незавіреної ксерокопії), екс-депутат нібито відкривав банківський рахунок цієї компанії ще ДО її створення і до реєстрації – це абсурд і юридично неможливо. Більше того, її власником є зовсім інша особа – ці документи захист оприлюднить в суді», - пообіцяв адвокат.

Як повідомлялося, суд зобов'язав Центр протидії корупції прибрати інформацію про Мартиненка.

Напередодні адвокат екс-депутата заявив, що ксерокопії з «швейцарської флешки» нічим не допоможуть НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: