В аеропорту «Бориспіль» на хабарі попались два митники

В аеропорту «Бориспіль» на хабарі попались два митники

Митники вимагали від жінки за безперешкодне переміщення нею багажу

У неділю, 18 березня, в аеропорту «Бориспіль» на хабарі затримані два митники. Про це повідомив речник Генеральної прокуратура Андрій Лисенко.

За його словами, затримані головний державний інспектор відділу митного оформлення «Бориспіль-Аеропорт» Київської митниці ДФС та головний державний інспектор другого відділу оперативного реагування управління протидії митним правопорушенням Київської митниці.

Затримання проводилось за процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону разом із слідчими слідчого управління ГУ Нацполіції у Київській області та оперативними працівниками Головного управління боротьби із корупцією та організованою злочинністю СБУ під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

Затримані вимагали та отримали від громадянки України неправомірну вигоду у розмірі по 500 доларів США кожний. Хабар забажали за безперешкодне переміщення нею багажу через міжнародний пункт пропуску «Бориспіль-Аеропорт».

Встановлено, що на початку місяця за таку ж «послугу» обидва хабарники також отримували від вказаної громадянки неправомірну вигоду у загальному розмірі 600 доларів США.

Правопорушники затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час обом готуються повідомлення про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, клопотання до суду про обрання запобіжного заходу та про відсторонення від займаної посади.

Довідково: ч. 3 ст. 368 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди» передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: