Фільм про Голодомор в Україні увійшов до конкурсу Берлінале

Фільм про Голодомор в Україні увійшов до конкурсу Берлінале

В український прокат фільм «Гарет Джонс» вийде восени

В основу фільму поклали реальну історію британського журналіста Гарета Джонса, який у 1933 році відправився в СРСР

Історичний екшн «Гарет Джонс» Агнешкі Голланд увійшов до основного конкурсу 69-го Берлінського кінофестивалю. Стрічка знімалася у копродукції Польщі, України та Великобританії.

В основу фільму поклали реальну історію британського журналіста Гарета Джонса, який у 1933 році відправився в СРСР. Він хотів розповісти світові правду про злочини сталінського режиму і, зокрема, про Голодомор в Україні. Однак західні політики вирішили не брати до уваги незручну для них правду, а авторитетні видання не публікували його репортажі. Статті, які Гарет Джонс написав під час своєї подорожі по Україні в ті роки, з часом надихнули Джорджа Оруелла на створення роману «Колгосп тварин».

Головні ролі у фільмі виконали Джеймс Нортон (серіал «Війна і мир»), Ванесса Кірбі («Корона», «Місія нездійсненна: Фолаут») і Пітер Сарсгаард («Чудова сімка»), Джозеф Моул («Гра престолів») і Кеннет Кренем («Малефісента»). Також у картині зіграли українські актори Яків Ткаченко («Припутні») та Олег Драч («Незламна»).

Режисер Агнешкі Голланд відома тим, що знімала окремі епізоди серіалу «Картковий будинок», номінувалася на «Оскар» за фільми «Європа, Європа» і «В темряві», а також отримала приз Берлінського кінофестивалю за картину «Слід звіра».

Берлінський кінофестиваль проходитиме з 7 по 17 лютого. В український прокат «Гарет Джонс» вийде восени.

Нагадаємо, у середу, 9 січня, Британська кіноакадемія оголосила повний список номінантів на отримання 72-ї премії BAFTA (British Academy Film Awards).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: