Надія на світло: відомий швейцарський митець влаштував арт-тур Україною (фото)

Надія на світло: відомий швейцарський митець влаштував арт-тур Україною (фото)
Художня проєкція на будівлі Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла у Львові
фото: Мінкульт

Геррі Хофштеттер підсвітить будівлі в Україні, аби вшанувати пам'ять жертв російської агресії

Із 22 по 27 лютого швейцарський художник зі світла Геррі Хофштеттер в межах арт-туру містами України «Вшанування пам'яті. Світло для надії» підсвітить будівлі й пам’ятники до роковин повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

Така акція солідарності має на меті принести українцям надію та світло, яких вони були позбавлені протягом року агресивної війни, сповненого трагедій і руйнувань.

Всесвітньо відомий художник приїхав в Україну на запрошення Міністерства культури та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти, а також за ініціативи та підтримки Посольства Швейцарії в місті Києві. 

Під час арт-туру на відомих будівлях всі охочі зможуть побачити художні проєкції, присвячені річниці повномасштабної війни в Україні, а також українські символи незламності. 

Геррі Хофштеттер подорожуватиме з невеликою командою з чотирьох осіб і власним електрогенератором. Від заходу сонця і до комендантської години він буде самостійно робити проєкції в різних містах України. Кожна підсвітка триватиме 15 хвилин. Маршрут туру та локації не розголошуються з метою безпеки. Будівлі обиратимуть у співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики України та Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти й містами.

Хофштеттер уже підсвітив будівлі львівської Ратуші, вокзалу, Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла та Львівської національної опери.

Геррі Хофштеттер всесвітньо відомий митець зі Швейцарії. Своїми роботами він хоче довести, що варто жити, щоб підтримувати та захищати планету Земля та її довкілля. Його відомими роботами є, наприклад, освітлення гори Маттерхорн у Швейцарії як акція солідарності з Церматта для світу у глобальному карантині 2020 року через Covid-19. Геррі також створив найбільший витвір мистецтва у світі. 22 лютого 2022 року, у китайський рік Тигра, він спроєктував тигра довжиною 5,3 км на північній стороні Айгера в Швейцарії – Тигр на Айгері.

Нагадаємо, минулого року Геррі Хофштеттер приїжджав на Різдво до Києва, аби подарувати українцям світло надії. Його арт-тур мав великий успіх в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: