Червоний Хрест доставив в Україну ліки від правця і ботулізму

Червоний Хрест доставив в Україну ліки від правця і ботулізму

Організація надала Україні в цілому 350 доз проти небезпечних хвороб, яких повинно вистачити на півроку

Міжнародний комітет Червоного Хреста передав Україні в якості гуманітарної допомоги ліки від правця і ботулізму. Про це повідомляє прес-служба МОЗ України.

Зазначається, що організація надала Україні в цілому 350 доз проти небезпечних хвороб, яких повинно вистачити на півроку.

«Україна отримала 150 доз протиботулінічного імуноглобуліну та 200 доз імуноглобуліну проти правця. Ліки європейського виробництва від небезпечних хвороб Міністерству охорони здоров’я передав Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що передані медикаменти будуть надаватися населенню в разі необхідності.

«Сироватки зберігаються на спеціалізованому складі ДП «Укрвакцина» Міністерства охорони здоров'я і будуть в найкоротші терміни надаватися в разі необхідності», - додали в МОЗ.

Варто відзначити, що ботулізм - гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridium botulinum, що міститься в неправильно приготованих консервах.

Основний шлях передачі захворювання - харчової, дуже часто це відбувається через вживання консервованих у домашніх умовах, продуктів харчування. Найчастіше реєструються захворювання, пов'язані з вживанням грибів домашнього консервування, копченої або в'яленої риби, м'ясних і ковбасних виробів, бобових консервів. Ці продукти викликають групові, так звані сімейні спалахи захворювань.

Читайте також статтю: Богомолець голосила, Гройсман радів. Як народжувалась медична реформа

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: