Група українських військових вирушила на реабілітацію до Болгарії

Група українських військових вирушила на реабілітацію до Болгарії

Реабілітація проходить в рамках трастового фонду НАТО

У суботу, 9 червня, до Болгарії на двотижневу реабілітацію відправился група з 10 травмованих учасників бойових дій на сході України. Про це інформує прес-служба українського уряду.

За її даними, реабілітація проходить в рамках трастового фонду НАТО.

Ця ініціатива реалізується на основі угоди між міністерством оборони Республіки Болгарія та міністерством соціальної політики України в межах проекту трастового фонду НАТО у сфері медичної реабілітації в Україні, яка була підписана в жовтні 2017 року, та завдяки плідній співпраці між болгарською стороною та залученими до реалізації проекту українськими міністерствами та відомствами і Агенції НАТО з підтримки та постачання.

Першу групу супроводжує керівник проекту трастового фонду НАТО з медичної реабілітації в Україні Наталія Мельниченко та уповноважений президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції Вадим Свириденко.

Болгарія є провідною країною в межах проекту трастового фонду НАТО у сфері медичної реабілітації в Україні та планує прийняти близько 300 травмованих учасників бойових дій на сході України на реабілітацію протягом двох років. Кожного 9 числа місяця нова група направлятиметься до військово-медичної лікарні «Калероя» - м. Хісар.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: