МОЗ надасть медикам нові рекомендації щодо лікування COVID-19

МОЗ надасть медикам нові рекомендації щодо лікування COVID-19
Фото Людмили Антоненко, головного лікаря у Олександрівській клінічній лікарні

В міністерстві повідомили, як лікуватимуть хворих на коронавірус українців

На поточному тижні Міністерство охорони здоров'я надасть лікарям рекомендації стосовно нових підходів у лікуванні COVID-19 з урахуванням досвіду інших країн.

Про це на брифінгу 30 березня повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«У світі використовується досить багато різноманітних і різнопланових препаратів для лікування коронавірусної хвороби. ВООЗ до цього часу не затвердила жодного препарату, який призначено для специфічного лікування коронавірусної хвороби. В той же час проводяться певні клінічні дослідження, випробовуються препарати різних груп — протималярійні, проти ВІЛ-інфекції. Тому нами прийнято рішення і у нас створено при МОЗ при штабі з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій експертна група, яка розглядає всі напрацювання Італії, Франції, Китаю. Спільно з Державним експертним центром ми до середи максимум запропонуємо нашим лікарям нові підходи в лікуванні коронавірусної хвороби, але це буде з певними критеріями — коли і які препарати застосовувати», - сказав Ляшко.

Він нагадав, що 28 березня МОЗ оновило стандарт надання медичної допомоги хворим з коронавірусною хворобою. В той же час, за його словами, у лікарів мають бути юридичні підстави використовувати лікарські засоби поза протоколом лікування.
Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 30 березня офіційно підтверджено 480 випадків зараження коронавірусом, з них 11 летальних, 6 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 62 нових випадки.

У світі, за даними Worldmeter, станом на ранок 30 березня зафіксовано 722 202 випадків коронавірусу, 151 766 людей одужали, 33 976 померли.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: