Старт медреформи: міністерство роз’яснило, що має робити «первинка»

Старт медреформи: міністерство роз’яснило, що має робити «первинка»

Старт кампанії з вибору лікаря первинної допомоги розпочнеться з квітня 2018 року

Міністерство охорони здоров’я України у зв’язку зі стартом медичної реформи оприлюднило перелік того, що мають зробити заклади первинної допомоги у 2018 році. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Комунальні заклади первинної допомоги у 2018 році мають:

  1. реорганізуватися у некомерційне комунальне підприємство. «Лише медичні заклади у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету», - зазначили у МОЗ.

  2. забезпечити комп’ютеризацію, обрати МІС та підключитися до електронної системи охорони здоров’я, отримати електронні цифрові підписи для закладу та лікарів
  3. привести матеріально-технічне забезпечення закладу у відповідність до Табелю технічного оснащення
  4. забезпечити надання ПМД у вихідні, свята та для заміни основного лікаря у відпустці, на лікарняному чи під час підвищення кваліфікації
  5. почати активне інформування та підписання з пацієнтами Декларацій про вибір лікаря первинної допомоги. «Старт кампанії з вибору лікаря первинної допомоги розпочнеться з квітня 2018 року. До цього часу підписання Декларацій про вибір лікаря відбувається у пілотному режимі. Це зроблено для того, щоб лікарі мали час навчитися користуватися функціоналом медичної інформаційної системи, а також для тестування центрального компонента електронної системи охорони здоров’я», - пояснили у міністерстві.
  6. Укласти договір з Національною службою здоров’я України. «У січні буде оголошено конкурс на посаду голови Служби, і до липня НСЗУ буде утворена та розпочне роботу», - зазначили у МОЗ.

Нагадаємо, 29 грудня президент України Петро Порошенко дав старт медичній реформі.

Читайте також матеріали «Главкома»:

Сльози і муки. Як народжується медична реформа

Чи ухвалять медичну реформу в другому читанні?

Богомолець голосила, Гройсман радів. Як народжувалась медична реформа

Уляна Супрун відповідає. Все, що ви хотіли знати про медреформу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: