Степанов розповів, на яку суму недофінансовані психіатричні лікарні

Степанов розповів, на яку суму недофінансовані психіатричні лікарні

Через недофінансування психітричні лікарні в Україні можуть бути закриті

«Психіатрична служба буде фінансуватися за окремим механізмом», – Степанов

В Україні недофінансування у всіх психіатричних лікарнях сягає 898 млн гривень, ця цифра ставить на межу закриття багатьох таких закладів.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

«Вчора одна з лікарень міста Києва, зокрема, клінічна лікарня психіатрії, відома, як психіатрична лікарня імені Павлова вийшла на акцію протесту. Це був мирний протест, вони розташувалися уздовж дороги, і протестували проти тої ситуації, у якій вони опинилися у зв’язку з введення 1 квітня другого етапу реформи. У них не вистачає фінансування, фінансування менше, ніж у минулому році більше, ніж на 50%», – сказав Степанов.

За словами міністра, психіатричні лікарні опинилися на межі закриття саме тому, що тарифи, які розраховані, не відповідають реалія. «Якщо говорити мовою цифр, то загальне недофінансування складає 898 млн у всіх психіатричних лікарнях. Ця цифра поставила на межу закриття багато психіатричних лікарень», – повідомив Степанов.

Міністр зазначив, що зараз розроблють механізм, який дозволить реформувати і не втратити психіатричну службу.

«Психіатрична служба буде фінансуватися за окремим механізмом, який дозволив би, з одного боку, дійсно реформувати психіатричну службу і з іншого боку, щоб ми її не втратили», – підсумував міністр.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що після впровадження другого етапу медичної реформи, який розпочався 1 квітня цього року, спеціалізовані психіатричні лікарні опинилися на межі закриття і звільнення працівників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: