Супрун розповіла про користь квашених продуктів

Супрун розповіла про користь квашених продуктів
Технологія заквашування (ферментації) поширена в Європі та Азії
Колаж з Facebook Уляни Супрун

У період року, коли відчувається брак овочів в раціоні, можна тримати в холодильнику на такий випадок банку квашеної капусти – «від бабусі»

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла у Facebook про користь квашених продуктів. За її словами, основа сприятливого впливу - корисні бактерії.

«Звичайний салат з квашеної капусти може скласти гарну конкуренцію всім кращим йогуртам. І не тільки», - зазначила Супрун.

Технологія заквашування (ферментації) поширена в Європі та Азії. Вона дозволяє збільшити термін придатності продуктів, зберегти їх поживну цінність і робить їх ще корисніше, пояснила профільний міністр.

Серед інших корисних властивостей Супрун виділила наступні:

  • наявність пробіотиків - живих мікроорганізмів, корисних для роботи кишківника;
  • зміна властивості їжі - поява нових сполук з антиоксидантними, протизапальними і антидепресантними властивостями;
  • збільшення вмісту поживних речовин в продуктах.

Супрун нагадала, що у період року, коли відчувається брак овочів в раціоні, можна тримати в холодильнику на такий випадок банку квашеної капусти – «від бабусі».

Раніше Супрун заявляла, що «ртутний термометр може зробити температуру вашою найменшою проблемою».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: