У політв’язня Гриба цироз печінки та погано згортається кров - лікарі

У політв’язня Гриба цироз печінки та погано згортається кров - лікарі
Павло Гриб

Хвороби Павла Гриба можуть спричинити кровотечі шлунку, що небезпечно для життя

В українського політв’язня в РФ Павла Гриба розвивається цироз печінки та погано згортається кров.

Про це повідомляє правозахисний центр «Дія» у Facebook.

Професор Притула Василій проаналізував результати аналізів і обстежень, які надіслали із діагностичного центру в Ростові-на-Дону щодо стану здоров'я Павла Гриба 4 грудня.

Лікар зробив заключення, що у Павла прогресує портальна гіпертензія, прогресує спленомегалія  (збільшення селезінки - ред.) і гіперспленізм (збільшення селезінки із збільшенням кількості клітинних елементів у кістковому мозку - ред.), з'являється цироз печінки та знижується згортальна функція крові.

4839220

Відповідно до лікарського висновку, такі хвороби можуть спричинити кровотечі шлунку, що небезпечно для життя.

Як повідомлялось раніше, Європейський суд з прав людини вимагає від Росії довідки про стан здоров'я політв'язня Гриба, якому напередодні у суді стало зле.

12 грудня Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ відклав розгляд справи обвинуваченого в підготовці теракту українського політв’язня Павла Гриба через різке погіршення його здоров'я.

Двадцятирічному українському в'язню Павлу Грибу в Росії інкримінують «схиляння до теракту».

Гриба затримали 24 серпня 2017 року в білоруському місті Гомелі. Українець повністю заперечив у суді пред’явлені йому обвинувачення.

Як відомо, за даними російського слідства, з березня по травень 2017 року, перебуваючи в Україні, Гриб листувався в інтернеті зі старшокласницею із Сочі. Слідство вважає, що Гриб переконував дівчину закласти саморобний вибуховий пристрій і привести його в дію на випускному вечорі 30 червня 2017 року. Після теракту він, за матеріалами справи, рекомендував школярці виїхати з території Росії.

Раніше повідомлялося, що подруга мешканки Сочі Тетяни Єршової Марія Юрістова частково відмовилася від своїх попередніх свідчень на суді у справі Гриба, спростувавши версію обвинувачення. Єршова і Гриб не обговорювали плани теракту і політика не була основною темою їхніх розмов, заявила свідок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: