Супрун пояснила, чому звільнено керівника Держлікслужби Гудзь

Супрун пояснила, чому звільнено керівника Держлікслужби Гудзь
Уряд звільнив голову Держлікслужби Наталю Гудзь

Супрун заявила, що Гудзь протизаконно забороняла вакцини

Кабінет міністрів України звільнив керівницю Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Наталію Гудзь.

 Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у Twitter.

«Уряд звільнив керівника Держлікслужби Наталію Гудзь, яка протизаконно забороняла вакцини проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії та правця. Безпідставні заборони не тільки грали на руку популістам та шахраям, а й підривали національну безпеку країни», – вважає Супрун.

Гудзь наразі не коментувала свою відставку, проте раніше стверджувала, що в Україні не перевіряють якість вакцин, які потрапляють до країни через міжнародні закупівлі.

Згідно з повідомленням на сайті установи, основними завданнями Держлікслужби є реалізація державної політики у сферах контролю якості та безпеки лікарських засобів, медичних виробів та обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, протидії їх незаконному обігу.

Нагадаємо, 19 вересня Кабінет міністрів тимчасово відсторонив голову Держлікслужби Наталію Гудзь та першого заступника голови служби Владислава Цілину за фактами необґрунтованого запровадження заборони на різні вакцини впродовж останнього року. Це рішення уряду було прийнято після того, як МОЗ звернулось до прем’єр-міністра з проханням ініціювати притягнення до дисциплінарної відповідальності керівних осіб Держлікслужби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: