Від сьогодні в Україні діє новий стандарт допомоги хворим на коронавірус, – МОЗ

Від сьогодні в Україні діє новий стандарт допомоги хворим на коронавірус, – МОЗ
МО оновило стандарт надання медичної допомоги на коронавірусну хворобу

У МОЗ створили експертну групу фахівців, які розглядатимуть всі передові засоби лікування

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що від сьогодні в Україні діє новий стандарт надання медичної допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою.

Про Віктор Ляшко сказав на брифінгу 29 березня.

«Вчора, 28 березня, ми оновили стандарт надання медичної допомоги на коронавірусну хворобу. Цей стандарт розміщений на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я, з ним можна ознайомитися. Він має низку додатків, що стосуються алгоритму виявлення хворого на коронавірусну хворобу, алгоритми роботи екстреної медичної допомоги, епідеміології, правила використання засобів індивідуального захисту, правила догляду за хворими на коронавірусну хворобу в домашніх умовах, критерії для госпіталізації тяжких і середньої тяжкості випадків», – сказав Ляшко.

Посадовець зазначив, що специфічного лікування коронавірусної хвороби наразі не існує, пацієнтам проводиться симптоматичне лікування. У міністерстві охорони здоров’я створили експертну групу з провідних професорів та клініцистів, які розглядатимуть всі передові засоби лікування, які використовуються у світі, і рекомендуватимуть використовувати їх на території України у випадках, коли варіантів порятунку життя для хворого не буде існувати.

Нагадаємо, за результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України та обласних лабораторних центрів загалом у країні підтверджено 418 випадків Covid-19.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: