Армія знешкодила безпілотник, що літав біля військового арсеналу

Армія знешкодила безпілотник, що літав біля військового арсеналу
Підрозділом радіоелектронної боротьби було подавлено застосування БПЛА

Збройні сили закликають громадян негайно повідомляти правоохоронним органам про підозрілих осіб поблизу військових об’єктів

У неділю, 4 листопада, о 19:30, поблизу одного з арсеналів ЗС України в забороненій зоні, радіолокаційними засобами виявлено неправомірне використання безпілотного літального апарату (БПЛА). Про це інформує Управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України.

Підрозділом радіоелектронної боротьби було негайно подавлено радіоканали керування БПЛА, що унеможливило його подальше використання, йдеться у повідомленні.

Водночас, посилено чергову зміни охорони арсеналу, мобільні патрулі ретельно обстежили прилеглі до військової частини території.

Про факт неправомірного застосування БПЛА поблизу військової частини було невідкладно повідомлено підрозділам Служби безпеки України та Національної поліції України в районі їх відповідальності.

Збройні сили закликають громадян негайно повідомляти правоохоронним органам про підозрілих осіб поблизу військових об’єктів.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту. Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб. 13 жовтня ДСНС повідомила, що вибухи на арсеналі Міноборони під Ічнею припинилися. СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. 

За даними видання «Дзеркало тижня», на 6-му арсеналі зберігали 69 тис. тонн боєприпасів — після вибухів вціліли лише чотири захищені бетоновані укриття, втрати боєприпасів становлять близько 95%.

Зокрема, знищено: 20 тисяч 152 мм гаубичних снарядів для САУ «Акація»; 9 тисяч 152 мм гаубичних снарядів для САУ «Мста-С»; 1,3 тис. 203 мм гаубичних снарядів для САУ «Піон»; 567 тисяч 82 мм мінометних мін; 34 тисячі мінометних мін САУ «Нона»; 3 тисячі реактивних снарядів 220 мм БМ-27 «Ураган»; 22 тисячі танкових снарядів 125 мм; 117 тисяч 122 мм реактивних снарядів БМ-21 «Град» та інші боєприпаси.

За результатами комісійних обстежень від вибухів на військовому арсеналі на Чернігівщині зруйновано чотири житлових будинки, пошкоджено 113 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 20 населених пунктах цієї області.

Військова прокуратура засекретила справу №42018270320000021, яка стосується вибухів боєприпасів у складських приміщеннях військової частини А1479 Збройних Сил України (Ічня Чернігівської області) 9 жовтня 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: