Вибухи на арсеналі в Ічні зачепили 20 сіл. Оприлюднені точні дані руйнувань (Документ)

Вибухи на арсеналі в Ічні зачепили 20 сіл. Оприлюднені точні дані руйнувань (Документ)
Наслідки вибухів в Ічні. Фото: РБК-Україна

Зруйновано чотири будинки та пошкоджено 113 об’єктів, квартир та інших капітальних споруд

За результатами комісійних обстежень від вибухів на військовому арсеналі на Чернігівщині зруйновано чотири житлових будинки, які розташовані у селі Августівка.

Про це «Главкому» повідомила заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова у відповідь на інформаційний запит.

Крім цього, пошкоджено 113 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 20 населених пунктах Чернігівської області: Августівка - 43, Дзюбівка – 24, Воронівка – 10, Гмирянка і Лучківка – по 6, Тишківка, Іржавець та Монастирище – по 3, Ічня та Буди – по 2, Дружба, Сезьки, Вільшана, Грабів, Бурімка, Гужівка, Крупичполе, Хаєнки, Ступаківка та Городня – по 1.

Пані Романова додала, що наразі відсутня інформація про загальні збитки від вибухів.

Станом на 18 жовтня, на Чернігівщині 30 робочих груп обстежили 8738 об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення. Ще залишилося перевірити 975.

(для перегляду списку натисніть на зображення)

У Чернігівській ОДА зауважили, що гуманітарну допомогу для постраждалих населених пунктів надали Вінницька, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Харківська області і Печерська РДА.

Також Чернігівська обласна організація Червоного хреста забезпечила доставку ковдр, постільної білизни, одноразового посуду, теплого одягу та гігієнічних наборів.

Нагадаємо, що 10 жовтня Кабінет Міністрів виділив 100 млн грн компенсації на ліквідацію наслідків вибухів на арсеналі Міністерства оборони поблизу Ічні Чернігівської області. Кошти виділені з резервного фонду державного бюджету для Чернігівської обласної державної адміністрації.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту. Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

У Міноборони заявили, що станом на вечір 10 жовтня пожежу на території арсеналу повністю ліквідували

13 жовтня ДСНС повідомила, що вибухи на арсеналі Міноборони під Ічнею припинилися. СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. 

На ранок 18 жовтня у районі міста Ічня Чернігівської області на шостому арсеналі Міноборони вилучили вже понад 3,6 тисячі вибухонебезпечних предметів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: