Кримські пенсіонери вийшли на мітинг через плани окупантів щодо пенсійного віку (фото)

Кримські пенсіонери вийшли на мітинг через плани окупантів щодо пенсійного віку (фото)
Протести в окупованому Криму
Фото: hromadskeradio.org

Влада окупантів не дозволила проводити мітинг у центрі Сімферополя

В окупованому Росією Сімферополі, в парку імені Гагаріна, представники «Сімферопольського осередку комуністичної партії Росії» влаштували мітинг проти нової пенсійної реформи, яку має намір впровадити влада РФ. Про це повідомляє «Громадське радіо».

На мітинг вийшли близько 150 людей. Переважно це люди пенсійного та передпенсійного віку, більшість з них – члени «Кримського осередку компартії Росії». З собою учасники мітингу принесли плакати з вимогами відмінити пенсійну реформу.

«На мітинг проти пенсійної реформи знову вийшли пенсіонери, котрих реформа не торкнеться, а де молоді люди, яким на пенсію ще виходити в майбутньому? Невже вони не думають про майбутнє?», — можна було почути від учасників.

Підконтрольна РФ міська влада Сімферополя прийняла повідомлення про мітинг, але не дозволила проводити захід в центрі міста. «Мітинг дозволили проводити тільки тут, щоб менше людей змогли прийти на нього і побачити що ми його проводимо», — зазначив голова місцевого осередку компартії Степан Кіскін.

Наприкінці мітингу учасники прийняли резолюцію, в якій засудили проведення пенсійної реформи, і попередили про новий мітинг 28 липня. Варто зазначити, що на час проведення мітингу, місце його проведення було оточене співробітниками місцевої поліції. Вони фотографували і знімали на відео учасників мітингу.

Зазначимо, депутати Держдуми РФ внесли на розгляд законопроект, відповідно до якого вони планують збільшити пенсійний вік з 60 до 65 років для чоловіків, і з 55 до 63 років для жінок. 1 липня у великих містах Росії пройшли мітинги проти пенсійної реформи. Їх учасники стверджували та висловлювали невдоволення тим, що середня тривалість життя чоловіків в РФ на 2,5 роки більша, ніж пенсійний вік.

Нагадаємо, федеральні і регіональні депутати правлячої російської партії «Єдина Росія» провели закрите засідання, присвячене підвищенню пенсійного віку, запланованого на 2019 рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: