Підвищення пенсійного віку у Росії викликало переполох у партії Путіна

Підвищення пенсійного віку у Росії викликало переполох у партії Путіна

Депутати правлячої російської партії «Єдина Росія» провели закрите засідання

Федеральні і регіональні депутати правлячої російської партії «Єдина Росія» провели закрите засідання, присвячене підвищенню пенсійного віку, запланованого на 2019 рік. Про це повідомило російське видання «Ведомости» з посиланням на обізнані джерела, пише tjournal.ru.

За даними видання, члени партії не зійшлися в думці, як виправдати введення реформи.

Керівництво партії намагалося пояснити, що незважаючи ні на що пенсійну реформу доведеться приймати і якось пояснити її людям. Однак регіони не зрозуміли пропозиції і вважають, що аргументу «зате виросте пенсія» виборцям недостатньо. Для деяких представників це особливо актуально, так як скоро вибори.

«Загальний настрій активу єдиноросів песимістичний, тому що пояснити рішення так, щоб воно сподобалося людям, не вийде», - йдеться у матеріалі видання.

Ситуацією вже вирішили скористатися комуністи. Зокрема, критика пенсійної реформи стане центральною темою КПРФ перед вересневими виборами, пише РБК. Темі пенсійної реформи було присвячений виступ лідера КПРФ Геннадія Зюганова на пленумі ЦК КПРФ в суботу 30 червня.

Крім цієї теми, комуністи мають намір критикувати підвищення цін на бензин, збільшення ПДВ.

Про плани поетапного підвищення віку виходу росіян на пенсію прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв оголосив 14 червня. Для чоловіків вік виходу на пенсію в підсумку повинен підвищитися до 65 років (зараз 60) і для жінок - до 63 років (зараз 55).

У вересні відбудуться вибори глав 26 суб'єктів Росії, ще в 16 регіонах пройде голосування за членів місцевих рад.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: