На Донбасі оголошено нове перемир'я

На Донбасі оголошено нове перемир'я
Росія вимагає дисциплінарної відповідальності для порушників перемир'я

Перемир'я розпочнеться з 00:01 29 грудня

Учасники тристоронньої контактної групи (ТКГ) у режимі відеоконференції домовилися про перемир'я на Донбасі з 29 грудня. Про це повідомив представник України Євген Марчук за підсумками засідання підгрупи з безпеки, що відбулося сьогодні, повідомляє «Прямий».

За словами Марчука, на засіданні обговорювалася пропозиція України, що була внесена ще на минулому засіданні ТКГ у Мінську про введення режиму тиші. Зокрема, перемир'я починається з 00:01 29 грудня.

Марчук зазначив, що Україні вдалося досягти домовленості про перемир'я на Донбасі.

У свою чергу представник Росії в ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов заявив, що РФ «наполягає на необхідності дисциплінарної відповідальності для порушників режиму припинення вогню, забезпеченої відповідними наказами».

Нагадаємо, раніше представник України в ТГК Євген Марчук заявляв, що російська сторона на засіданні тристоронньої контактної групи в Мінську відмовилася провести обмін ув'язненими.

Українська сторона в черговий раз запропонувала представникам окремих районів Донецької та Луганської областей провести обмін заручниками 27 грудня 2018 року. Раніше Марчук заявляв, що українська сторона до 27 грудня може повністю підготувати пропозиції щодо обміну полоненими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: