Нефьодов про експорт українських респіраторів в Іспанію: все було законно

Нефьодов про експорт українських респіраторів в Іспанію: все було законно
Після введення заборони митники, прикордонники і правоохоронці зупинили вивезення вже більш ніж 260 тис. масок та респіраторів за кордон

Голова Державної митної служби нагадав, що Україна є традиційним експортером подібної продукції

В ЗМІ з’явилося повідомлення про те, як в Іспанії розвантажують з якоїсь машини респіратори з України. Експорт цих масок відбувся ще другого та шостого березня і є легальною поставкою товару.

«Респіратори перетнули український кордон третього та сьомого березня відповідно, вилетівши рейсами на Стамбул. Постанова Уряду №214, яка забороняє експорт медичних товарів та лікарських засобів, зокрема респіраторів, була прийнята 11 березня 2020 року і вступила в силу після опублікування», написав на своїй сторінці у Facebook голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

Нефьодов додав, що митниця виконує закони. Після введення заборони митники, прикордонники і правоохоронці зупинили вивезення вже більш ніж 260 тис. масок та респіраторів за кордон.

Голова Державної митної служби нагадав, що Україна є традиційним експортером подібної продукції, торгівля йшла і в 2019 і в 2020 до погіршення ситуації із короновірусом і заборони експорту. Наприклад, в 2019 по цьому коду будо експортовано 3195 т, за лютий 2020 – 394 т. При цьому країна активно імпортує маски інших типів – більше 2 млн за 17 днів березня, наприклад:

Нагадаємо, іспанський телеканал RTVE проілюстрував сюжет про нестачу захисних матеріалів кадрами розвантаження респіраторів українського виробництва. Яку кількість таких респіраторів закупила Іспанія і коли це було зроблено, телеканал не вказав.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: