Ігор Луценко Народний депутат 8 скликання

Українців з Уханю ізолювали, а з Мілану - відпустили гуляти. Чому?

Треба запровадити законодавчу вимогу самоізоляції для тих, хто приїздить з ризикованих країн

Перший випадок коронавірусу у місті Житомир. Пацієнтові 56 років, він нещодавно повернувся з Австрії. У Києві третій випадок корона вірусу. Це 50-річний чоловік, який нещодавно подорожував у Швейцарію.

На Дніпропетровщині пацієнти, у яких виявили коронавірус, нещодавно повернулися з-за кордону.У Чернівцях, повідомили медики, усі хворі подорожували до країн, де зафіксовано випадки коронавірусу. Це, зокрема, Італія, Іспанія та Англія.

Коротше, 100% інфікованих – це наші громадяни, котрі приїхали з уражених епідемією країн.

Мені цікаво було б почути пояснення, чому не введено карантин для тих, хто повертаються із «заражених» держав?

Чому з інфікованого Уханю відправили в Санжари, а з інфікованого Мілану – їдьте в Київ, Чернівці, Дніпро, Одесу?

Можна було б ввести поріг – приміром, якщо на країну більше, ніж 500 заражених, тоді – в ізоляцію на 14 днів. Для економіки значно дешевше, аніж зупиняти регулярне пасажирське сполучення для мільйонів громадян, закривати бізнеси з сотнями тисяч робочих місць.

В кінці-кінців, визнаючи власне безсилля, державі можна було б запровадити законодавчу вимогу самоізоляції для тих, хто приїздить з ризикованих країн. Звісно, її б порушували, бо контролювати важко, але у певній кількості випадків – чим чорт нє шутіт, і дотримувалися. Але ні.

Не можу осягнути, чого це не робиться.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: