Омелян розповів, коли відремонтують автомагістралі Київ-Одеса і Київ-Чоп

Омелян розповів, коли відремонтують автомагістралі Київ-Одеса і Київ-Чоп

За останні два роки в Україні вдалося відремонтувати три тисяч кілометрів доріг, а в цьому році планується відремонтувати більше 4 тисяч кілометрів автошляхів

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що ремонтні роботи на автомагістралях Київ-Одеса і Київ-Чоп мають завершити на початку травня. Про це він повідомив в ефірі «Радіо Свобода».

«Якщо мається на увазі ремонт, то ми повинні завершити Київ-Одеса і Київ-Чоп (в найбільш проблемній ділянці через Карпати) на початку травня. Тобто повністю буде відновлена проїздність», – заявив міністр.

За його словами, йдеться не про капітальний ремонт.

«Коли ми кажемо про якісний капітальний ремонт, щоб це було на роки, а не на рік, ми розпочнемо роботи в цьому році і вони будуть тривати ще 2-3 роки», – уточнив Омелян.

Міністр переконує, що за 5 років стабільного фінансування Україна буде мати дороги кращі, ніж у Польщі до її вступу до ЄС.

Після цього треба шукати «інструментарій фінансування» для будівництва автобанів, однак це дороге задоволення і для держави, і для інвесторів, вважає Омелян, називаючи цифру у 10 мільйонів євро за один кілометр автобану.

Нагадаємо, державне агентство автомобільних доріг України у рамках затвердженої 11 січня 2018 року Кабінетом міністрів України концепції Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на п'ять років планує здійснювати ремонти основних коридорів державного значення за маршрутним принципом. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: