Співробітнику спецслужби РФ повідомлено про підозру за підбурювання посадовця Кабміну до держзради

Співробітнику спецслужби РФ повідомлено про підозру за підбурювання посадовця Кабміну до держзради
Досудове розслідування триває

Посадовця Кабінету Міністрів України вироком суду визнано винним у вчиненні державної зради на користь спецслужб РФ

Співробітнику спецслужби РФ повідомлено про підозру в підбурюванні посадовця Кабінету Міністрів України до держзради. Про це інформують у пресцентрі Офісу генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру громадянину Російської Федерації начальнику оперативного відділу 74-го розвідувального центру Головного управління Генштабу ЗС РФ у підбурюванні громадянина України до державної зради (ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111 КК України). За даними слідства, співробітник розвідувальних органів РФ у 2017 році залучив до конфіденційного співробітництва громадянина України, який на той час обіймав посаду заступника керівника Протоколу Прем’єр-міністра України, з метою отримання від нього відомостей, розголошення яких могло зашкодити суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України", - йдеться в повідомленні.

Посадовця Кабінету Міністрів України вироком суду визнано винним у вчиненні державної зради на користь спецслужб РФ та засуджено до реальної міри покарання. У вересні 2019 року в рамках обміну він був переданий до Російської Федерації, зазначають у прокуратурі.

Триває досудове розслідування, воно здійснюється Головним слідчим управлінням Служби безпеки України за процесуального керівництва Департаменту щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора та оперативного супроводу Департаменту контррозвідки СБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: