Справа Сизоновича: Засуджений в Росії український 62-річний «терорист» зазнав тортур у тюрмі

Справа Сизоновича: Засуджений в Росії український 62-річний «терорист» зазнав тортур у тюрмі
Олексій Сизонович

У засудженого українця погіршилося здоров'я

Засуджений в Росії за звинуваченням у тероризмі громадянин України 62-річний Олексій Сизонович у тюрмі зазнав тортур і тепер потребує медичного обстеження. Про це повідомила консул України в Новосибірську Діана Іванова у коментарі виданню «Радіо Свобода».

Нещодавно Іванова зустрілася з Сизоновичем в Іркутську (Росія), де знаходиться колонія, в якій він відбуває покарання. Це була перша можливість, надана офіційному представнику країни за півтора року з часу його затримання.

Сизонович розповів їй, що його сильно били і катували електричним струмом після затримання в Ростові-на-Дону. Тепер у нього стійкі головні болі та інші проблеми зі здоров'ям.

Консул додала, що написала заяву в колонію про те, що Сизоновича треба обстежити і при необхідності зробити йому операцію.

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові (Росія) 31 липня 2017 року засудив Сизоновича до 12 років позбавлення волі і штрафу. Суд визнав його винним у підготовці терактів в Ростовській області. Проти нього у суді свідчили представники «ЛНР». У квітні він подав апеляцію, але потім її відкликав.

Як відомо, 62-річного чоловіка затримали у серпні 2016 року.

Читайте також: Консул України Віталій Конарський: Росія не надавала жодної інформації про засудженого в Ростові 61-річного українця Олексія Сизоновича

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: