Суд в Росії залишив у силі вирок політв'язню Мемедемінову

Суд в Росії залишив у силі вирок політв'язню Мемедемінову
Російський суд засудив громадянського журналіста і блогера Нарімана Мемедемінова до 2 років 6 місяців позбавлення волі

Суд РФ засудив громадянського журналіста і блогера до 2 років 6 місяців позбавлення волі

Військовий апеляційний суд у місті Власиха Московської області відхилив апеляцію на незаконний вирок політв'язню Наріману Мемедемінову.

Про це  повідомила «Кримська солідарність» у Facebook.

«Під час апеляційного оскарження на вирок суд постановив залишити в силі рішення суду в 2,5 років позбавлення волі в колонії-поселенні, а також заборони займатися адмініструванням сайтів протягом 2 років. Рішення винесла колегія у складі: Ушакової М. В., Дарніцина А. Р. і Ракова А. В.», - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що через пандемію коронавірусу, адвокати брали участь у засіданні з допомогою відеоконференції, тоді як самі перебували в підконтрольному Кремлю «Кримському гарнізонному військовому суді» окупованого Сімферополя. Наріман Мемедемінов під час засідання перебував у СІЗО Ростова-на-Дону.

Незаконно засуджений журналіст подав дві заяви, в яких він звернув увагу суду на те, що його переслідування суперечить основам Четвертої Женевської конвенції. Також Мемедемінов заявив свою вимогу на вказівку національності в матеріалах справи.

«Є достатня кількість прецедентів вищевказаного, коли засуджених кримських татар, жителів Криму, називають уродженцями Узбекистану або Таджикистану. У більшості кримських татар дійсно місцем народження є Середньоазіатська республіка частина колишнього СРСР, тому що мій народ був злочинно депортований в 1944 році за наказом злочинців, на чолі зі Сталіним», - звернувся до суду Мемедемінов.

Активіст назвав «кримінальну справу» проти нього політичним переслідуванням. Він також заявив, що не має ілюзій щодо справедливості судочинства у його справі.

«Я неодноразово заявляв про те, що будь-яке рішення перебуває не в руках людей, будь-яке рішення в руках Всевишнього Господа (Святий Він і Великий). Тому все, що сталося, або буде відбуватися, тільки відбудеться з волі Всевишнього», - заявив Мемедемінов у суді.

Нагадаємо, Наріман Мемедемінов – цивільний журналіст, кримський блогер, активіст «Кримської солідарності», документаліст.

22 березня 2018 року в його будинку провели обшук. В цей же день його затримали і пред'явили звинувачення за ч. 2 ст. 205.2 КК РФ («Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганда тероризму»).

2 жовтня 2019 року Південний окружний військовий суд РФ визнав Нарімана Мемедемінова винним в публічних закликах до терористичної діяльності і засудив до 2,5 років позбавлення волі в колонії-поселенні, а також заборонив займатися адмініструванням сайтів протягом 2 років. Вирок оголосив суддя Ігор Костін.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: