У Криму окупаційна влада ліквідувала два заповідники

У Криму окупаційна влада ліквідувала два заповідники

В Криму окупацыйна влада ліквідувала Опукський і Казантипський природні заповідники

Росія створила федеральну державну бюджетну установу «Заповідний Крим»

Підконтрольна Росії влада окупованого Криму на засіданні 13 травня ліквідувала Опукський і Казантипський природні заповідники.

Про це повідомляє Крим Реалії.

Як пояснив голова російського Міністерства екології та природних ресурсів Криму Геннадій Нараєв, за розпорядженням уряду Росії від листопада 2019 року створено Федеральну державну бюджетну установу «Заповідний Крим», мета якої, в тому числі, охорона державних природних заповідників.

«У зв'язку з цим проводиться ліквідація Опукського заповідника. Всі необхідні для цього узгодження є. Аналогічно і з Казантипським», – сказав він на засіданні.

На початку грудня 2019 року повідомлялося, що уряд Росії створив федеральну державну бюджетну установу (ФГБУ) «Заповідний Крим», у віданні якої перебуватимуть низка заповідників півострова.

Підконтрольна Кремлю влада Криму на початку вересня 2019 року передала землі Кримського природного заповідника у федеральну власність Росії.

Нагадаємо, 19 вересня 2018 року п'ять кримських заповідників, один національний парк і два заказники перейшли під контроль Міністерства природних ресурсів і екології Росії. Відповідну постанову підписав Дмитро Медведєв, який тоді був головою російського уряду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: