В Авдіївці трагічно померла шестирічна дівчинка: родина відмовлялася евакуюватися (відео)

В Авдіївці трагічно померла шестирічна дівчинка: родина відмовлялася евакуюватися (відео)
Дівчинка померла від серцевого нападу
фото: Влад Маховський

Родина Елі не хотіла виїжджати з Авдіївки, хоча волонтери пропонували виїхати та врятувати дитину

В Авдіївці Донецької області трагічно померла шестирічна дівчинка Еля. Серце дитини не витримало життя під обстрілами у підвалі. Родина дівчинки, її бабуся та дідусь, евакуюватися відмовлялися. Подробицями та відео з дівчинкою поділився волонтер Влад Маховський на своїй сторінці у Facebook. Про смерть дитини учора  повідомив голова Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш.

«В Авдіївці залишається приблизно 2,5 тис. мешканців, у тому числі й діти. Вночі померла шестирічна дівчинка, попередньо від серцевого нападу. Дівчинка мешкала в Авдіївці з бабусею, мама перебуває за кордоном на заробітках, тато помер. Звечора у дитини почали німіти руки й ноги, вона нікому не сказала. На жаль, немає жодного законного механізму примусово вивозити дітей з міста. Ми постійно звертаємось до нардепів та наполягаємо на тому, щоб прийняли такий закон. Тому, що безвідповідальні батьки наражають дітей на небезпеку», – розповів Барабаш.

Волонтер повідомив, що він знав цю дівчинку. Він бачив її у підвалі, де та сиділа зі своїми дідусем та бабусею. Дитина зізнавалася, що їй було страшно. Проте родина Елі відмовлялася від евакуації, хоча їм пропонували виїхати та врятувати дитину.

«Через час ще відвідав, переконував евакуюватись, не захотіли. На її шестиріччя привіз торт і подарунок, але «опікуни» м'яко відмовили від зустрічі з дівчинкою, потім вони до старої Авдіївки переїхали, заїжджав і туди, але від зустрічі з малечею відмовили... Біль, жахливий біль, дитина, яку бачив пару разів але «запала в душу», це малюк з великими і довірливими очима... Як врятувати цих дітей?», – написав Маховський.

Нагадаємо, триває 323-тя доба повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка і Кремінна на Луганщині та Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Парасковіївка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Майорськ, Первомайське і Красногорівка Донецької області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: