Більше 1300 іноземцям заборонено в’їзд в Україну через відвідування Криму

Більше 1300 іноземцям заборонено в’їзд в Україну через відвідування Криму
Ілюстраційне фото
З відкритих джерел

Серед персон нон ґрата — майже сто артистів та діячів культури

Більше 1300 рішень про заборону в’їзду в Україну іноземним громадянам через відвідування окупованої території АР Крим прийнято Держприкордонслужбою з початку 2017 року.  Про це повідомляє прес-центр ДПС.

«Держприкордонслужба системно вживає заходи, направлені на протидію актам агресії, анексії АР Крим та протиправним діям на державному кордоні. Один із напрямків —  це виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які відвідували окуповану територію АР Крим всупереч встановленому порядку», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що на даний час за результатами моніторингу виокремлено понад 800 осіб, які, можливо, перебували на тимчасово окупованій території АР Крим.

У ДПС підкреслюють, що відповідно до законодавства у разі порушення іноземцями правил перетину адмінкордону з АР Крим в’їзд в Україну їм не дозволяється та приймається рішення про заборону в’їзду в Україну.

Крім того, Державна прикордонна служба України звертає увагу громадян України та інших держав, що порушення порядку в'їзду на територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим через закриті Урядом України пункти пропуску, в залежності від обставин, передбачає кримінальну (ст.332-1 КК України) та адміністративну (ст. 204-1 та ст. 204-2 КУпАП) відповідальність.

Раніше повідомлялося, що в Україні вступив у силу закон про гастролі російських артистів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: