З початку окупації Крим залишили понад 20 тисяч кримських татар

З початку окупації Крим залишили понад 20 тисяч кримських татар

Через анексію Криму Росією багато людей виїхали на материкову Україну

За оцінками Меджлісу кримськотатарського народу, понад 50 тисяч людей залишили Крим: з них понад 20 тисяч – кримські татари. Про це 14 листопада повідомив у коментарі «Голосу Америки» лідер кримськотатарського національного руху Мустафа Джемілєв.

«Ми постійно звертаємося до співвітчизників, щоб вони не залишали батьківщину. Тому що ми півстоліття боролися за повернення на батьківщину після депортації, і зараз залишати?... Коли ми говоримо людям: «Що ж ви залишаєте батьківщину?», вони кажуть: «Ви ж не гарантуєте, що завтра мою дитину не вб'ють і не вкрадуть?» – розповів Джемілєв.

Через анексію Криму Росією в березні 2014 року багато людей виїхали на материкову Україну.

Станом на 13 листопада 2017 року, на материковій частині України враховано 1 504 015 переселенців або 1 225 114 сімей з Донбасу і Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: