Декларацію США про невизнання анексії Криму розмістять в офісі Порошенка

Декларацію США про невизнання анексії Криму розмістять в офісі Порошенка
Президент України Петро Порошенко
Фото: president.gov. ua

Примірник декларації був переданий президенту на 73-й сесії Генасамблеї ООН

Декларація про невизнання США анексії Криму Росією в 2014 році яку вручив президенту України Петру Порошенку спецпредставник США по Україні Курт Волкер під час зустрічі, буде розміщена в офісі глави держави, повідомляє прес-служба адміністрації президента України.

«Моя присутність тут у США і зустріч у Нью-Йорку, де ми мали величезну честь отримати декларацію по Криму, підписану секретарем Помпео. Вона буде розміщена в президентському офісі. Я обіцяю вам», - сказав Порошенко під час відвідин бази Берегової охорони США Балтімор у рамках робочого візиту до США.

Документ був оприлюднений Державним департаментом США від імені держсекретаря Майка Помпео в липні цього року, а під час 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН його екземпляр був переданий главі Української держави.

«Це дуже важливий документ», - підкреслив президент України.

Президент України вкотре висловив надію: якщо лідери світу будуть продовжувати підтримувати продовження санкцій, Україні вдасться перемогти агресора.

«Якщо ми будемо підтримувати тиск, то Крим стане нестерпним тягарем для Москви і агресія втратить для Кремля будь-який сенс. Росія почала платити за безвідповідальну поведінку, за анексію Криму, агресію на Сході моєї країни. Санкції працюють і їх необхідно підсилити«, - сказав Порошенко.

Глава держави висловив упевненість, що після повернення Кримського півострова під суверенітет України, Росія не зможе дестабілізувати ситуацію в Чорноморському регіоні.

«Зі звільненням Криму, Росія опиниться без пускового майданчика і не зможе демонструвати свою силу над Сирією, погрожувати флангу НАТО в Чорному морі, підривати режим боротьби з розповсюдженням ЗМЗ під керівництвом США шляхом реконструкції радянських ядерних установок у Криму», - підсумував президент України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: