Екс-депутат Сейму про «антибандерівський закон»: Я прошу вибачення перед українським народом

Екс-депутат Сейму про «антибандерівський закон»: Я прошу вибачення перед українським народом
Ґражина Станішевська

На думку Станішевської, просити пробачення і пробачати — це єдина формула, яка може привести до взаємного розуміння

Депутат польського Сейму чотирьох каденцій, екс-депутат Європарламенту Ґражина Станішевська, коментуючи «Главкому»  польський закон «Про Інститут національної пам’яті», сказала, що просить вибачення перед українським народом за непередбачувані дії, які відбуваються у Польщі.

На думку Станішевської, згадка в законі дій режимів фашистських і комуністичних країн на одному рівні з діями українських націоналістів — скандал і несправедливість.

«За велику кількість злочинів і терористичних актів 40-х років минулого століття відповідає (принаймні в тій же мірі, що й українські націоналісти) і довоєнний польський уряд, який не тільки не забезпечив для п’яти мільйонів українських меншин гідне життя, але навіть переслідував їх», — говорить вона.

Польська депутатка вважає, що варто висвітлювати, досліджувати і описувати ці темні сторони нашої спільної історії, але не для помсти і покарання, а щоб це ніколи не повторилося.

«Просити пробачення і пробачати — це єдина формула, яка може привести до взаємного розуміння і широкого співробітництва», — резюмувала Станішевська.

Читайте також матеріали «Главкома»:

Польський закон «про бандеризацію»: кого і за що посадять?

«Бандера наш». Як розвиватимуться далі події між Варшавою і Києвом

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: