Комітет рекомендує Раді ухвалити «мовний закон» у другому читанні

Комітет рекомендує Раді ухвалити «мовний закон» у другому читанні
На засіданні комітету був кворум народних депутатів

За підтримку законопроекту проголосувала більшість членів комітету

Комітет Верховної Ради з питань культури та духовності рекомендує парламенту ухвалити у другому читанні «мовний закон» - законопроект «Про забезпечення функціонування української мови як державної» у редакції комітету з внесеними поправками №5670-д. Про це повідомила заступник голови комітету, нардеп Ірина Подоляк, інформує РБК-Україна.

Так, на засіданні комітету був кворум народних депутатів.

«На засіданні комітету розглянули законопроект до другого читання про функціонування української мови як державної. Проект було рекомендовано в редакції комітету виносити до сесійної зали», - повідомила Подоляк.

За рішення підтримати законопроект проголосувала більшість членів комітету.

Нагадаємо, раніше профільний комітет парламенту анонсував розгляд у середу «мовного закону», який повинен бути підготовлений до другого читання.

Помічник голови комітету з питань культури і духовності Юрій Крайняк заявив, що в комітеті очікують понад тисячу поправок до ухваленого в першому читанні «мовного закону».

Так, 4 жовтня 2018 року Верховна рада схвалила в першому читанні за основу законопроект «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Підкреслимо, з редакції під стенограму була вилучена норма про, так званих, мовних інспекторів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: