Кулеба заявив, що Росія поширює «страшилки» про свій вихід з Ради Європи

Кулеба заявив, що Росія поширює «страшилки» про свій вихід з Ради Європи
Рада Європи

«Усі страшилки Росії – баян», вважає представник України в Раді Європи

Представник України в Раді Європи (РЄ) Дмитро Кулеба заявив, що Росія поширює «страшилки» про можливий вихід із Ради Європи.

Про це він написав у своєму Twitter, реагуючи на слова голови МЗС Росії Сергєя Лаврова, що Росія сама вийде з Ради Європи, якщо постане питання про її виключення.

«Свіжа російська маніпуляція. І вчергове нудна до неможливості. За несплату бюджетних внесків з РЄ не виключають. Виключати треба було одразу у 2014 за агресію проти України. Але Комітет міністрів не мав для цього ні сил, ні натхнення. Зараз на це теж не підуть», - зазначив Кулеба.

За словами українського представника в Раді Європи, сумнівною є й інша теза Лаврова щодо невизнання легітимності представників РЄ, якщо їх оберуть без участі російської делегації.

«Ягланда у 2014 переобирали без РФ. Але Москва його визнає. Навіть дуже. І комісара з прав людини, якого в ПАРЄ обирали без РФ, визнає. Тому усі ці страшилки - баян. Але не сумніваюся, що зараз за них дехто ухопиться для нагнітання паніки та істерики, щоб допомогти Росії», - зазначив Кулеба.

Як відомо, Рада Європи готує новий бюджет без російських грошей.

10 жовтня генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що готовий виключити Росію з Ради Європи. В РФ назвали цю заяву «грою на випередження у вельми неджентльменській ситуації».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: