Рада Європи готує новий бюджет без російських грошей

Рада Європи готує новий бюджет без російських грошей
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд

Нарис бюджету, який виходить з припущення про вихід РФ, буде представлений в п’ятницю

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд готовий представити новий бюджет Ради Європи, який виходитиме з очікуваного виходу Росії із організації.

Про це він заявив у Страсбурзі, відповідаючи на запитання українського депутата Сергій Кіраля, повідомляє Європейська правда.

Коментуючи бюджетну перспективу організації, генеральний секретар зазначив, що зараз завершується формування бюджету Ради Європи на 2019 рік. «Ми в кінці бюджетного процесу, а не в середині», - зазначив він, додавши, що це змушує його діяти швидше.

Нагадавши свої слова про те, Росія не планує відновлювати роботу в ПАРЄ, він назвав «неуникним розвитком» припинення участі РФ в організації.

«Я завжди казав, що можу представити план бюджету без російських грошей. Я зроблю це, бо ситуація тепер чітка», - повідомив він. Генсек також пообіцяв, що надасть письмове пояснення регламентному комітету ПАРЄ, якщо надійде офіційне звернення від даного комітету.

Очікується, що нарис бюджету, який виходить з припущення про вихід РФ, буде представлений на екстреному засіданні Комітету міністрів РЄ в п’ятницю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: