Мінвет пропонує Верховній Раді підняти штрафи водіям, які відмовляють ветеранам

Мінвет пропонує Верховній Раді підняти штрафи водіям, які відмовляють ветеранам

Міністр у справах ветеранів підкреслила, що з хамством і відвертим порушенням закону в сфері громадського транспорту ветерани стикаються часто

Міністерство у справах ветеранів запропонувало підвищити штрафи за відмову водіїв громадського транспорту безкоштовно перевозити ветеранів. Про це очільниця міністерства Ірина Фріз повідомила у Фейсбуці.

«Законопроект (поданий до профільного комітету ВР - ред.) стосується підвищення штрафу за відмову водія громадського транспорту в перевезенні пільговиків. З хамством і відвертим порушенням закону в цій сфері ветерани стикаються часто. Ми значно підвищили штраф, тож сподіваюсь, охочих відмовити ветерану в пільзі на проїзд стане менше», - зазначила вона.

Міністр також зауважила, що до профільного Комітету ВР міністерство також подало законопроект щодо законодавчого врегулювання створення Єдиного державного реєстру ветеранів.

«Ідея його (реєстру - ред.) створення обговорюється вже давно. Ми використали принципи, ідеї та напрацювання, які були викладені в «Білій книзі», тож дякую «Юридичній сотні» за якісну роботу. Окрема подяка секретаріату профільного Комітету за юридичну підтримку, пропозиції та відшліфовку проекту закону. Сподіваюсь, законопроект буде прийнято в стислі терміни, що дозволить нам розпочати роботу над унормуванням порядку адміністрування, доступу та використання реєстру», - відзначила Фріз.

Вона зауважила, що реєстр дозволить провести аудит, систематизувати пільги та зробити прозорою і зрозумілою роботу держави з ветеранами, а також стане базою для розробки онлайн-платформи «Е-Ветеран».

Раніше повідомлялося, що Міністерство у справах ветеранів запустило власний сайт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: