МОЗ вимагає у Росії допустити до українських політв’язнів лікарів

МОЗ вимагає у Росії допустити до українських політв’язнів лікарів

МОЗ вимагає допустити українських чи міжнародних лікарів

Міністерство охорони здоров’я України вимагає допустити до українських політв’язнів, утримуваних в Росії, лікарів. Відповідний офіційний лист оприлюднила керівниця відомства Уляна Супрун.

«Міністерство охорони здоров'я України звертається з вимогою допустити українських і міжнародних лікарів та представників міжнародних медичних організацій до українського політв’язня Олега Сенцова та інших затриманих чи засуджених громадян України з метою оцінки їхнього стану здоров’я», – йдеться у документі.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін надіслав главам іноземних МЗС листа з проханням посприяти у справі звільнення українських політичних в’язнів, утримуваних Кремлем.

Нагадаємо, у Києві на Майдані Незалежності пройшла акція на підтримку українського політв'язня, кінорежисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування.

Раніше повідомлялося, що у 71 місті світу пройде акція на підтримку Олега Сенцова. 

Так, заходи на підтримку українського політв'язня проходили сьогодні в Австралії, США, Німеччині, Грузії, Ізраїлю, Франції, Німеччині, Об'єднаних Арабських Еміратах, Кувейту, Канаді, Португалії, Британії, Греції, Австрії, Чехії, Швеції, Швейцарії, Естонії, Литві, Латвії, Італії та Бельгії. 

Зазначимо, стан здоров'я українського активіста Володимира Балуха, безстрокове голодування якого триває в СІЗО Сімферополя, тяжкий. Він фізично виснажений і знесилений.

Російська влада вкотре відмовила українському консулу в зустрічі із засудженим українцем Олександром Кольченком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: