МЗС України виступило із заявою щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму

МЗС України виступило із заявою щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму
Спроби РФ прищепити світові толерантність до окупації Криму є безперспективними, -  МЗС України

«РФ, зловживаючи процедурними можливостями, маніпулятивно просуває своїх фейкових емісарів на різні міжнародні заходи», – МЗС

Спроби Росії через просування своїх фейкових емісарів на різні міжнародні заходи прищепити світові толерантність до окупації Росією Кримського півострова є безперспективними.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справзовнішньополітичного відомства України щодо ситуації з правами людини в тимчасово окупованому Криму.

«У той час, коли в Криму тривають репресії, Російська Федерація, зловживаючи процедурними можливостями, маніпулятивно просуває своїх фейкових емісарів на різні міжнародні заходи. Їхнім головним завданням є виправдання агресивної політики та прищеплення міжнародної толерантності до окупації Росією Кримського півострова. Ці зусилля є безперспективними», - зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС підкреслили, що ані подібні відверто пропагандистські операції Кремля, ані нікчемні квазі-юридичні акти окупаційної влади не можуть змінити правового статусу Криму як невід’ємної складової території України в межах міжнародно визнаних кордонів чи похитнути спільну позицію міжнародної спільноти з підтримки суверенітету та відновлення територіальної цілісності нашої держави.

Українські дипломати закликали міжнародне співтовариство посилити спільні зусилля для розвінчання міфів російської пропаганди, яка є елементом російської агресії та дестабілізаційних дій, спрямованих проти України й інших демократичних держав.

У МЗС також назвали неприйнятним блокування Росією належного і безперешкодного доступу міжнародних моніторингових місій, насамперед Управління Верховного комісара ООН з прав людини, до Автономної Республіки Крим та м. Севастополя на виконання резолюцій ГА ООН 71/205, 72/190, 73/263 та 74/168.

Нагадаємо,  російська делегація в ООН ініціювала проведення 21 травня «неформальної відео конференції» Радбезу «за участі жителів Криму». У постійному представництві України при ООН вважають, що попередні провали змушують Росію йти на нові авантюри, вигадуючи відеоконференції із так званими жителями окупованого Криму.Таку думку висловив спікер постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: