Зеленський поскаржився, що Путін не хоче обговорювати питання Криму

Зеленський поскаржився, що Путін не хоче обговорювати питання Криму
Президент Володимир Зеленський згадав про окупований Крим під час пресконференції 
Фото: РБК-Україна

Я відчуваю, що Росія не хоче обговорювати це питання, - заявив президент України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що намагався підняти питання анексованого Криму на переговорах з президентом РФ Володимиром Путіним. За його словами, Росія не хоче це обговорювати.

Про це 20 травня глава держави заявив під час пресконференції.

За його словами, він підіймає питання окупації півострова з міжнародними партнерами. Водночас президент визнає, що площадок для таких переговорів може бути недостатньо.

«Україна безпосередньо обумовлює ситуацію в Криму. І США, і Канада, і більшість країн ЄС - завжди я підіймаю це питання. Всі вони розуміють про санкційну політику, публічно всі говорять. Нещодавно Помпео (держсекретар США, - ред.) висловився: поки Крим не повернеться - санкції не будуть зняті. Поки що це єдиний спосіб, де ми говоримо про Крим. На жаль, повинен констатувати, коли була перша зустріч в Нормандії, ми з Меркель і президентом Франції підіймали це питання. І чесно, я сказав це Путіну. Я відчуваю, що Росія не хоче обговорювати це питання. Але ми пам'ятаємо, що це наша з вами земля. І може бути, ви праві, що цих майданчиків недостатньо, щоб говорити про Крим», - сказав Зеленський.

Також Зеленський заявив, що зустріч з політичними радниками лідерів країн «нормандського формату» (Україна, Росія, Німеччина, Франція) має відбутися після спаду епідемії коронавірусу.

До слова, лідер кримських татар, народний депутат Мустафа Джемілєв вважає, що сім років тому під час окупації Криму план Путіна полягав у тому, аби купити лідерів кримськотатарського руху. 

Нагадаємо, Мустафа Джемілєв обговорив під час зустрічі із Володимиром Зеленським створення національної територіальної автономії кримськотатарського народу. Також мова йшла про законопроекти, які потрібно найближчим часом подати у Верховну Раду від  імені президента. Це поправки до ст. 10 Конституції, яка стосується Автономної Республіки Крим, що дозволять переформатувати її у національну територіальну автономію, закон про корінні народи і закон про статус кримськотатарського народу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: