НАБУ-САП маніпулюють сотнями сторінок у «справі Мартиненка» - адвокат

НАБУ-САП маніпулюють сотнями сторінок у «справі Мартиненка» - адвокат
Адвокат Миколи Мартиненка вказав на тиск НАБУ на Шевченківський райсуд

На думку Петра Бойка, розгляд справи в суді засвідчив провальність доказової бази НАБУ щодо Миколи Мартиненка та інших фігурантів цієї справи

Прокурори САП продовжують приховувати від суду та маніпулювати доказами по так званій «справі Мартиненка». Про це заявив адвокат Петро Бойко, повідомляє прес-служба екс-депутата Миколи Мартиненка.

«Розгляд справи в суді засвідчив провальність доказової бази НАБУ щодо Миколи Мартиненка та інших фігурантів цієї справи. Тому НАБУ і САП придумали нову технологію – вони тягнуть час і приховують від суду докази (причому зібрані стороною звинувачення!), які свідчать на користь Мартиненка. Або ж подають ці докази так, що суд не може їх прийняти як належні – тобто, прокурори блокують їх розгляд. Причому кількість таких матеріалів з боку НАБУ і САП складає вже багато сотень сторінок – і це у розпіареній ними справі», – підкреслив адвокат.

«Останній приклад – близькі до НАБУ прокурори подали до суду майже 200 аркушів іноземними мовами, без перекладу українською. Це, зокрема, матеріали з розрекламованої «швейцарської флешки». НАБУ та їх сателіти стільки заявляли про значимість цих ксерокопій як основних доказів. Але потім почали робити все, аби суд визнав неприпустимими частину цих матеріалів – бо вони не підтверджують звинувачення проти Миколи Мартиненка», – сказав Бойко.

На його думку, НАБУ та лояльні прокурори САП саботують юридичну чистоту та змагальність у справі, на якій піарились більше двох років. «Вони так бояться свого програшу, що як шулери грають «крапленими картами». Використовують будь-які нечесні методи: від приховування доказів до маніпуляцій і вкидування дезінформації (наприклад – про рецензії на експертизу НАБУ)», – наголосив адвокат.

Як приклад він також навів незаконне вилучення матеріалів у адвоката Мартиненка Ігоря Керезя. «Під час обшуку в нього НАБУ вилучило матеріали з іншого кримінального провадження – офіційно отримані адвокатом від швейцарської прокуратури. НАБУ грубо порушило право на захист, а ці матеріали потім представило в суді як свої докази!», – підкреслив Петро Бойко.

Він вказав на тиск НАБУ на Шевченківський райсуд, «який і так майже всі процесуальні рішення ухвалює на користь звинувачення. А директор НАБУ після цього перекладає все з хворої голови на здорову і публічно звинувачує… адвокатів».

«Очевидно, що НАБУ сподівається досягти звинувачення суто піар-засобами, через демонізацію Мартиненка та «обробку» суддів. Єдина надія НАБУ – на лояльний до себе Антикорупційний суд. Але захист Миколи Мартиненка готовий документально спростувати всі звинувачення з боку НАБУ, які є просто макулатурою», – цитує адвоката прес-служба екс-депутата.

Напередодні Бойко заявив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура саботує розгляд в суді, так званої справи Мартиненка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: