Прокуратура вимагає від київської влади зробити безпечнішими дороги біля шкіл і дитсадків

Прокуратура вимагає від київської влади зробити безпечнішими дороги біля шкіл і дитсадків
Батьки учнів ліцею «Інтелект» і школи №334 у Дарницькому районі Києва самі регулюють рух машин вранці задля безпеки дітей
Фото: Ігор Ляшенко, Facebook

Території біля шкіл не забезпечені належним чином пристроями примусового зниження швидкості і знаками

Київська місцева прокуратура №2 у судовому порядку вимагає від Київської міської ради обладнати ділянки доріг біля навчальних закладів необхідними дорожніми знаками та розміткою. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«Так, реагуючи на інформацію Управління освіти Дарницької РДА, місцева прокуратура виявила, що території, прилеглі до гімназії №315, закладу дошкільної освіти №314, гімназії №267 та школи-дитячого садка «Пролісок» не забезпечені належним чином пристроями примусового зниження швидкості («лежачими поліцейськими»), попереджуючими знаками «Діти», знаками обмеження швидкості руху та дорожньою розміткою пішохідних переходів», - йдеться у повідомленні.

Вказані порушення є істотними та можуть створювати небезпеку життю та здоров'ю дітей, зазначили у прокуратурі.

Враховуючи викладене, Київська місцева прокуратура №2 звернулась до адміністративного суду з вимогою зобов’язати Київську міську раду вжити заходів щодо усунення виявлених порушень, створивши більш безпечніші умови на дорогах біля освітніх закладів.

Як повідомлялося, батьки учнів ліцею «Інтелект» і школи №334 у Дарницькому районі Києва за власною ініціативою регулюють рух машин вранці задля безпеки дітей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: