Набув чинності закон про кримінальну відподальність за доведення до самогубства

Набув чинності закон про кримінальну відподальність за доведення до самогубства

За такі дії можна отримати тюремний строк

В Україні набув чинності закон № 2292-VIII, який передбачає обмеження або позбавлення волі строком до 3 років за доведення до самогубства. Вчора документ опублікували у парламентському виданні «Голос України».

Доведення до самогубства або до спроби самогубства тягнутиме за собою обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років. У тому числі, якщо з людиною жорстоко поводилися, шантажували, систематично принижували або змушували робити те, що вона не хотіла. У нормі закону також згадується «схиляння до самогубства" та «інші дії, що сприяють вчиненню самогубства».

Згідно з іншими нормами ст. 120 Кримінального кодексу, доведення до самогубства особи, яка перебувала в матеріальній або іншій залежності від винуватого, або щодо двох або більше осіб будуть карати обмеженням або позбавленням волі на строк до 5 років. А схиляння до самогубства неповнолітнього - позбавленням волі на строк від 7 до 10 років.

Нагадаємо, 8 лютого Верховна Рада України ухвалила закон № 4088, який запроваджує кримінальну відповідальність за схиляння до самогубства. 

5 березня президент України Петро Порошенко підписав закон № 4088, який передбачає до 3 років обмеження або позбавлення волі за доведення до самогубства. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: