Політолог назвав дивними розмови Яценюка і Авакова про конституційну реформу

«Дуалізм влади у нас у тому, що реальні повноваження спираються не на конституційні норми, а на адміністративні, силові та фінансові можливості»

Усі розмови Арсена Яценюка і Арсена Авакова про конституційну реформу виглядають дивними і не видно стратегії. На цьому наголошує політолог Вадим Карасьов, говорячи про вибори в Україні у 2019 році. Своїми думками щодо майбутніх виборів експерт поділився з виданням «Главком».

На думку Карасьова, навіть якщо конституційні зміни вдасться провести через парламент, новий президент намагатиметься повернути собі втрачені повноваження. «Дуалізм влади у нас у тому, що реальні повноваження спираються не на конституційні норми, а на адміністративні, силові та фінансові можливості. Тимошенко ж змогла перетягнути на себе ковдру свого часу. Тому всі розмови про конституційну реформу виглядають дивними і не видно стратегії. Така стратегія була у Кучми в 2004-му, коли він уходив і не хотів, аби Ющенко виграв вибори. Тоді поміняли Конституцію, але зараз у нас і так парламентсько-президентська республіка», - пояснив політолог.

Нагадаємо, у своєму останньому розлогому інтерв’ю голова МВС Арсен Аваков фактично визнав, що проект «Народний фронт» поклав себе на «вівтар реформ» і в електоральному сенсі на ньому можна ставити хрест. Тепер головні бенефіціари цієї політсили обирають шляхи продовження своєї політичної кар’єри. Несподівано високий результат, що показали «фронтовики» в 2014-му, та великий похід в органи влади привели до парламенту велику кількість «ноунеймів» - людей маловідомих, яких вписували в «хвіст» партійного списку задля кількості. Але зрозуміло, що повторне депутатство не світить більшості з нинішніх 81 члена фракції і дехто з них вже і не заперечує, що це їхня перша та остання каденція.

Читайте також матеріал «Главкома»: Не повернулись з «Фронту». Куди «розбігаються» соратники Яценюка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: