Полторак: Росія не може бути одночасно окупантом і миротворцем на Донбасі

Полторак: Росія не може бути одночасно окупантом і миротворцем на Донбасі

Полторак: Росія спочатку створює проблему, а потім виступає в ролі миротворця

Порядок забезпечення миру на Донбасі миротворчими підрозділами має відповідати всім вимогам міжнародних норм і законів. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак.

«Президент України постійно шукав різні шляхи припинення війни, в тому числі і як це питання вирішити й мирним шляхом. І одна з пропозицій — введення миротворчої місії. Порядок забезпечення миру на Донбасі миротворчими підрозділами має відповідати всім вимогам міжнародних норм і законів», - сказав посадовець під час інтерв’ю ЗМІ, яке цитує прес-служба оборонного відомства.

Міністр оборони зазначив, що для того, щоб конфлікт не став замороженим, а миротворчі сили сприяли мирному вирішенню цієї проблеми, потрібно виконати декілька умов.

«Миротворча операція повинна проводитися не тільки на території зіткнення, а й на всій окупованій території . Якщо вона буде проводитися виключно на лінії зіткнення, то виникнуть додаткові загрози для самої місії. Потрібно діяти на всій території, в тому числі на ділянці кордону між Росією та Україною, яка тимчасово не контролюється українською владою», — підкреслив Полторак.

Іншою умовою проведення місії, на думку глави оборонного відомства, є виведення з окупованої території Росією не тільки сформованих нею терористичних угруповань, але й її регулярних військ, а також є неприйнятною участь в місії самої Російської Федерації.

«Я не знаю таких прикладів у світовій історії, щоб окупант був одночасно окупантом і миротворцем. Росія дуже чітко маніпулює ситуацією, спочатку створюючи проблему, а потім виступаючи в ролі миротворця», — наголосив міністр оборони.

Полторак ще раз підкреслив, що введення миротворчих сил сприятиме вирішенню цього конфлікту мирним шляхом, але водночас виразив переконання в тому, що паралельно потрібно дуже плідно працювати над реформуванням і створенням потужних Збройних сил України, які б не допустили захоплення території, готові були б до захисту та відновлення територіальної цілісності України.

Нагадаємо, у Державному департаменті США закликали Росію погодитися на миротворчу місію ООН на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: