Порошенко прийняв делегацію державних секретарів з Німеччини

Порошенко прийняв делегацію державних секретарів з Німеччини
Петро Порошенко на зустрічі з німецькими політиками

Сторони відзначили важливість майбутнього візиту канцлера Ангели Меркель до України

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із делегацією державних секретарів федеральних міністерств Німеччини.

Як повідомляє прес-служба глави держави, учасниками заходу було відзначено суттєвий прогрес України на шляху реформ та зростання привабливості України для німецьких компаній.

Сторони відзначили важливість майбутнього візиту канцлера Ангели Меркель до України з точки зору зміцнення двостороннього партнерства.

«Петро Порошенко висловив вдячність німецькій стороні за допомогу, яка надається нашій державі для реалізації реформ, а також за роль Німеччини та особисто канцлера Меркель в питанні відновлення територіальної цілісності України», - йдеться у повідомленні.

Також було наголошено на важливості продовження санкційної політики ЄС щодо Росії як країни-агресора.

Глава держави наголосив на активізації військової присутності Росії в Азовському морі, що є «прямим продовженням окупації та подальшої мілітаризації Кримського півострова». 

4edfd.

Зазначається, що представники німецької делегації  висловили співчуття з приводу трагедії в Керчі.

«Особливу увагу було приділено питанню звільнення українських політв’язнів. Було порушено також питання реалізації Росією проекту «Північний потік-2» та ризики, які він створює для безпеки в Європі», - резюмується у повідомленні.

Нагадаємо, вчора  Порошенко провів зустріч із членами постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, під час якої подякував за те, що вони змогли мобілізувати рішення щодо неповернення Росії в ПАРЄ, а також за виконання українського гімну перед російськими журналістами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: