«Український гімн – сильна зброя»: Порошенко подякував делегації ПАРЄ за тролінг росЗМІ

«Український гімн – сильна зброя»: Порошенко подякував делегації ПАРЄ за тролінг росЗМІ
Президент на зустрічі з членами української делегації у ПАРЄ

Сценарій росіян був у тому, щоб провести «тріумфальну російську осінь або російську весну» у Страсбурзі, вважає Порошенко

Президент Петро Порошенко провів зустріч із членами постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, під час якої подякував за те, що вони змогли мобілізувати рішення щодо неповернення Росії в ПАРЄ, а також за виконання українського гімну перед російськими журналістами.

Про це йдеться на сторінці глави держави у Facebook.

«Український гімн – сильна зброя! Це довели наші парламентарії на ПАРЄ. Подякував нашій парламентській делегації за важливу перемогу. Сценарій росіян був у тому, щоб провести «тріумфальну російську осінь або російську весну» у Страсбурзі. Вони хотіли показати, що та поведінка, яку демонструє нині Росія в усьому світі, але в першу чергу в Україні під час незаконної анексії Криму, під час агресії проти нас на сході нашої держави, є прийнятною і що нікуди західні демократії не дінуться, проковтнуть і все можна вирішити грошима, в тому числі внеском чи не внеском у бюджет ПАРЄ російських грошей», - заявив Порошенко.

Глава держави додав, що було дуже символічно продемонструвати, що цінності для Європи є першим пріоритетом.

«Я думаю, що було дуже символічно продемонструвати, що не гроші все вирішують, що цінності для Європи є першим пріоритетом. Українські парламентарі, перебуваючи у складі різних політичних груп ПАРЄ, змогли мобілізувати рішення, яке чітко підтверджує ціннісний характер Ради Європи», - заявив Порошенко.

Як відомо, представники української делегації у Парламентській асамблеї Європи заспівали гімн України під час того, як журналістка російського державного телеканалу «Россия» намагалась поставити питання делегату Бориславу Березі.

Ввечері 9 жовтня ПАРЄ відмовилася голосувати за зміну санкційної політики щодо Росії до січня 2019 року. Це означає, що Росія не поновить своєї участі в організації до кінця 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: